Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

Tisztelt Cégképviselők!


2024. szeptember 26-28-a között hagyományainknak megfelelően nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a 31. Soproni Ultrahang Napok – Modern Képalkotó eljárások című továbbképző, tudományos ülésre. Rendezvényünket változatlanul a Löverek szívében, de új helyszínen, a gyönyörűen felújított Hotel Fagusban tartjuk.

Csütörtökön délután a pajzsmirigy betegségekkel foglalkozunk. Áttekintjük azok epidemiológiáját, klinikai aspektusait, göbös és nem göbös betegségeit. Megismerhetjük a pajzsmirigybetegségekben alkalmazható intervenciós lehetőségeket, továbbá az alternatív képalkotás lehetőségeit és helyét e betegség csoportban, érintve az elülső nyaki régió non-thyroid pathológiás eltéréseit is. Ezt – fantomon - intervenciós gyakorlati bemutató követi, a résztvevőknek is lehetőséget biztosítva a gyakorlásra.

Pénteki napon a Magyar Radiológusok Társasága Mellkasradiológiai szekciójának összeállításában a tüdő tumorokat vesszük górcső alá. Bevezetésként megtudhatjuk, mit vár a tüdőgyógyász a radiológustól a tüdő tumorok kapcsán. Majd szó lesz a CT vizsgálati protokollokról, a mellkasi Uh szerepéről, a LDCT szűrésről és az új TNM-ről, a szoliter tüdőgócról. A kezelt tüdő tumor (posztirradációs eltérések és immunterápiák utáni kép) mindig izgalmas és kényes téma. A tüdőtumorok változatosságáról, a tüdő áttétekről, valamint a CT vezérelt biopsziákról és nem utolsó sorban a gyermekkori mellűri daganatokról is képet kaphatunk.

Szombaton, hagyományainknak megfelelően a fiataloké a pulpitus. Az MRT Ifjúsági Bizottsága által összeállított érdekes, izgalmas előadásokat hallhatunk több témában, amit mindig nagy érdeklődés övez, hiszen csak akkor működhet oda-vissza a tudásátadás, ha mi idősebbek is meg tanulunk tanulni a fiataloktól. Albert Einstein azt vallotta, hogy „A kevés tudás veszélyes. A sok is.”

A cégek számára az idei évben is biztosítjuk a kiállítási területet. Fontosnak tartjuk, hogy elsőkézből ismerhessük meg a legújabb fejlesztéseket.

Kulturális program keretében a tavalyi évben átadott Múzeumnegyedet csodálhatják meg az érdeklődők. Az ülőfogadás előtt, a 2008-ban alakult Sonitus Scarbantiae nőikar műsorában gyönyörködhetünk a Hotel Fagusban.

Jelentkezni a www.soproniuhnapok.hu oldalon lehet.Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Találkozzunk ismét Sopronban!


Dr. Hoffer Krisztina
konferencia szervező